Kako udahnuti vedrinu prostoru?

Kako udahnuti vedrinu prostoru?

Osećati se lepo u svom domu veoma je važno, ali šta uraditi kada ti dosadi da gledaš jedan te isti dekor svaki dan? Menjanjem boje zidova lako ćeš udahnuti vedrinu svakoj prostoriji u kući, ali izabrati idealne boje i potom okrečiti stan ili kuću nikako nije lak zadatak. Leto je pravo vreme da uneseš promene u svoj dom i novom bojom zidova osvežiš prostor. 

Odvaži se da probaš akcentovani zid

Monohromne boje zidova postale su norma u najvećem delu sveta zbog svoje jednostavnosti i lakoće održavanja. Ukoliko se zaželiš promene, ali ne želiš baš da menjaš boju svih zidova u svim sobama svog doma, akcentovani zid je pravo rešenje. Krečenjem jednog zida u drugu boju udahnućeš svežinu i dubinu prostoru, a otvoriće se i čitav niz novih mogućnosti za dekoraciju. Ako misliš da bi moleraj samo jednog zida bio prezahtevan, uvek možeš da izabereš da obojiš zid koji ima prozore i vrata. U tom slučaju, potrošićeš manje boje ali će efekat ostati isti jer će dodatak boje učiniti da soba dobije sasvim novi izgled, bez obzira na to da li si izabrao pastelnu ili zagasitu nijansu. 

Kombinovanje nijansi za bolji efekat

Dizajneri enterijera sve češće naginju odvažnom, pa čak i nesvakidašnjem kombinovanju različitih boja za zidove. Prostrane prostorije imaju tu sreću da mogu da „iznesu“ gotovo sve kombinacije boja, a siva je dobar izbor jer uprkos svojoj jednostavnosti iskače iz okvira uobičajenog. Lepo se uklapa sa toplim nijansama poput ružičaste, oker i žute, a kada se dodaju crveni akcenti, efekat je dramatičan i elegantan. S druge strane, ako si u potrazi za idealnom bojom za manju i skučeniju prostoriju, nijanse ljubičaste, plave i zelene učiniće da soba deluje prostranije. Odvaži se da kombinuješ boju jorgovana ili lavande sa nežno zelenom, ali bismo preporučili da nikako ne pokušavaš da dodaš koralnu ili narandžastu jer će efekat biti potpuna suprotnost umirujućem i skladnom.

Iskoristi prirodno svetlo

Nemoguće je ne primetiti lepo osvetljen prostor koji ima puno prirodnog svetla. Stanovi i kuće sa velikim prozorima strateški okrenutim ka severu ili jugu biće u velikoj prednosti prilikom odabira prave boje za zidove. Pre nego što odabereš novu boju, obrati pažnju na položaj prozora i količinu prirodnog svetla koji prostorija dobija preko dana. Zajedno sa položajem sunca u toku dana i količinom svetlosti koja ulazi u tvoj dom, menjaće se i nijansa boje zidova. Ako su prozori okrenuti ka severu, svetlost će biti hladnija i imaće plavičast odsjaj, dok će prostorija čiji su prozori okrenuti ka jugu dobijati mnogo više toplog svetla tokom dana. Ukoliko ne planiraš da držiš navučene zavese non-stop, probaj da iskorstiš prednosti dnevnog svetla i improvizuješ sa kombinacijama toplih boja i hladnog svetla, i obrnuto. 

Kada ne možeš sve da postigneš

Čak i oni najenergičniji i najorganizovaniji među nama nisu uvek u stanju da sve urade sami. Molerajski radovi nisu laki, naročito kada imaš mnoštvo drugih obaveza, pa je ponekad bolje prepustiti sve profesionalcima. Na Buildy platformi možeš sa lakoćom da pronađeš tim molera koji će sve tvoje ideje sprovesti u delo u najkraćem mogućem roku. Najbolje od svega je što ćeš Buildy garancijom biti zaštićen od najčešćih komplikacija: kašnjenja radova i skrivenih troškova. Kada vrhunski profesionalci odgovore na tvoj upit, uđu u tvoj dom i završe sve u dogovorenom roku i po dogovorenoj ceni, tebi ostaje samo da uživaš u rezultatima. 

Umesto da se mučiš sa drugačijim rasporedom nameštaja i kupovinom sitnica i ukrasa za svoj dom, probaj da novom bojom zidova postigneš isti osvežavajući efekat. Moleraj možda nije najjednostavnije rešenje, ali pozitivna promena koju će nove boje doneti u tvoj dom biće vredna svakog truda. 

Pozovite nas+381 65 297 39 75

Kontaktirajte nas


Popunite formu i zakažite termin, a mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku

buildy
  • PIB: 109669393
  • Matični broj: 21220647